06 21224420
info@roki.nl
Maasstraat 1, 1972ZA IJmuiden

Vrijwilliger voor Kerub gezocht 23 juni 2022

Het Kindertehuis Kerub is in 2015 opgericht door Sandra Fekete. Het bevindt zich in de landstreek Transilvania in het dorpje Abod, ten noorden van Makfalva. Het kindertehuis valt onder een Roemeens bestuur en wordt financieel gesteund door o.a. Stichting Roki. Het kindertehuis is kleinschalig, er wonen momenteel 13 kinderen in de leeftijd van 3 tot 15 jaar. Voor deze kinderen zijn wij op zoek naar een

Vrijwilliger m/v

Wie zoeken wij?

Een leuke, spontane enthousiaste meid, jongen of zelfs echtpaar die zich wil inzetten voor de kinderen die in het tehuis wonen. Wij vinden het belangrijk dat je zelfstandig kan functioneren en voor jezelf kan zorgen, daarom denken wij  aan een volwassen persoon (dus 18 jaar en ouder). We zijn op zoek naar iemand die enigszins ervaring heeft met kinderen. Het is niet nodig om de taal onder de knie te hebben, maar je wilt wel kennis opdoen van de Hongaarse taal. Het blijft een avontuur om in een ander land, met andere gewoontes en andere taal te verblijven, dat moet je zien als een uitdaging.

Hoe ziet ongeveer een dag van een vrijwilliger/ster eruit? 

Door de week gaan de kinderen naar school, en komen rond een uur of 1 naar huis. Tegen die tijd moet de vrijwilliger/ster aanwezig zijn. Je eet samen met de kinderen. Daarna gaan de oudste kinderen studeren en mag je de jongere kinderen vermaken. Dat kan buitenspelen zijn, knutselen, gezelschapsspelletjes doen, lego bouwen of….  Zodra de oudsten klaar zijn met huiswerk zullen zij zich daarbij voegen. Rond een uur of half 7 is het avondeten, je maakt dit, samen met de kinderen en de opvoedster klaar. Na het eten moeten er kinderen gedouched worden, tanden gepoetst, kleding klaar gelegd voor de andere dag en de jongere kinderen gaan naar bed. Daarna ben je klaar en kan je naar je eigen verblijf. Dit zal tussen 8 en 9 uur ‘s avonds zijn.

Licht huishoudelijk werk, zoals samen met de kinderen onkruid wieden, was ophangen of opvouwen kan ook worden gevraagd. Hiermee leren we de kinderen deze taken spelenderwijs.

In het weekend ben je vrij, maar mag deze gerust bij de kinderen verblijven.

Wat biedt Kerub jou?

  • Een gezellige sfeer, veel liefde en aandacht van de kinderen.
  • Een verblijf met alle luxe voorzien. Hiervoor vragen wij geen vergoeding. Hout om te stoken is vrij te pakken, de elektriciteit wordt door ons betaald.
  • Een kleine vergoeding per maand.
  • Vrije dagen, van te voren afgesproken.

 

Wanneer hebben we je nodig, en voor hoe lang?

Je bent zo snel mogelijk welkom. Er is meer dan genoeg te doen en nu de zomer en de vakantie eraan komt is het fijn iemand met de kinderen te laten optrekken.

Wil je hier een jaar blijven of kun je maar een paar maanden? Het is allemaal mogelijk!

 

Nieuwsgierig?

Heb je meer informatie nodig? Stuur dan een mailtje naar info@roki.nl. Ben je geïnteresseerd om naar het Kindertehuis Kérub te komen? Stuur dan een motivatiebrief/mail naar Sandra’s mailadres: sandrafekete78@gmail.com, met een cc naar info@roki.nl.

Download deze tekst als PDF