06 21224420
info@roki.nl
Maasstraat 1, 1972ZA IJmuiden

Sponsor een kind

Sponsort u een kind uit het kinderinternaat?

Stel dat u een gezin zou hebben met elf kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 14 jaar. U zou veel liefde van de kinderen ontvangen, maar ze kosten ook veel geld. Daar kan de kinderbijslag niet in voorzien!

Foto Kinderen Kerub

Kerub is als een thuis voor de kinderen

In het kinderinternaat Kerub, in Abod ( Roemenië) is dit echt het geval. Kerub is een kleinschalig Christelijk kinderinternaat, waar met drie vaste medewerkers en een Nederlandse vrijwilligster een gezinssituatie wordt nagebootst om op die manier kinderen in liefde op te laten groeien. Liefde voor elkaar én voor de mensen om hen heen. Door moeilijke omstandigheden kunnen deze elf kinderen niet bij hun ouders wonen en vinden ze in Kerub hun thuis.

Kerub is geheel afhankelijk van giften in de vorm van natura (meestal uit de omliggende dorpen) en kleding (meestal via de Stichting ROKI uit Nederland). Uiteraard is er ook geld nodig voor het stoken, tijdens koude winters, voor eten en drinken, salarissen van het personeel, etc. In tegenstelling tot Nederland is bijvoorbeeld het onderwijs in Roemenie niet op kosten van de staat, maar moeten de kinderen hun eigen schriften, pennen etc. kopen.  Voor al deze kosten is Kerub afhankelijk van giften van betrokken donateurs.

Het Sponsorprogramma

Stichting ROKI wil financieel bijdragen aan het welzijn van deze kinderen en hebben een sponsorprogramma gestart. Al vanaf € 5,00 per maand sponsort u een kind. U ontvangt een foto en informatie over het kind en we houden u op de hoogte van hoe het kind zich ontwikkelt. U mag, wanneer u dit wilt, per brief, kaart of mail in het Nederlands corresponderen met dat kind. In Kerub werken twee jonge vrouwen die van oorsprong Nederlandse zijn en de lokale taal, het Hongaars, goed beheersen. Zij vertalen de correspondentie voor de kinderen, en ook weer voor u. Directer en betrouwbaarder kan het niet.

U stort uw sponsorbedrag maandelijks op de bankrekening van de Stichting ROKI of u geeft Stichting ROKI een machtiging om dat voor u te regelen. Omdat Stichting ROKI een ANBI status heeft kunt u het bedrag bij uw aangifte van de belasting aftrekken als gift. We publiceren elk jaar een financieel jaarverslag zodat u weet welke gelden er naar Kerub gaan.

Wilt u een kind sponsoren? Klik [HIER] om uw gegevens door te geven. Wij nemen dan contact op met Kerub en we zullen u zo spoedig mogelijk bericht sturen. Wilt u eerst meer informatie? Stuurt u dan een mailtje naar info@roki.nl.