Onze geschiedenis

In 1998 besloot Sandra van Rijssel om een  jaar door te brengen in een kindertehuis in Roemenië. Zij was die richting op geholpen door een andere Nederlandse, die werkzaam was in een kindertehuis in Codlea nabij Brasov in Roemenië. In november 1998 vertrok ze na een periode van voorbereiding, naar Roemenië. Sandra kwam terecht bij het christelijke kindertehuis Lidia Home te Tirgu Mures en daar is ze gebleven. In 2002 werd Stichting Roki (Roemeense Kinderen) opgericht om Sandra te ondersteunen in haar werk.

Onze missie

Alle hulp is gericht op het land Roemenië. De ontwikkeling van het land gaat snel, maar een groot deel van de bevolking leeft ver onder de armoedegrens. Hier zijn vooral de kinderen de dupe van. Onze hulp is daarom op die groep gericht. We willen structurele hulp verlenen door de lokale bevolking te ondersteunen in hun plannen. Daarnaast zijn onze acties gericht op het verbeteren van de leefomstandigheden en het toekomstperspectief van de kinderen en jongeren.

Vanaf mei 2002 is Stichting ROKI actief. De stichting zet zich in om de leefomstandigheden van kinderen in Roemenië te verbeteren. Sinds 1998 leeft Sandra Fekete (geboren Van Rijssel) in dat land. Zij is begonnen als vrijwilligster in het kindertehuis Lidia Home in Tirgu Mures. In 2014 groeide bij haar het verlangen op het platteland, dus in de woonomgeving van de kinderen, een kleinschalig kinderinternaat op te zetten. In 2015 kon zij dit verlangen in het kleine dorp Abod realiseren. Samen met drie medewerksters en een vrijwilligster uit Nederland worden 11 kinderen van diverse leeftijden opgevangen in het kinderinternaat Kerúb. Wilt u meer weten over onze projecten? Bekijk dan de pagina ‘Projecten’.

Wilt u meehelpen in onze missie om de kinderen in Roemenië te ondersteunen? Dat kan! U kunt doneren, een kind sponsoren of met ons in contact komen. 

Op de foto ziet u medeoprichtster Sandra met haar Roemeense man Attila.