Reisverslag        

Reisdoel                Tirgu Mures, Corunca in Roemenie

Reizigers               Jongerenvereniging 'Op Weg'

Periode                 15 juli t/m 29 juli 2005

Verslag door         Aart van Rijssel en Koos van Strien

 

Reisverslag Wilnis – Tirgu Mures – Corunca

 

De Jeugdvereniging 'Op weg'

Vertrok voor 2 weken naar Roemenie met een diaconale missie. 12 jongeren vanuit de NH gemeente Wilnis zijn terug uit Roemenie.

Ze hebben 2 weken van hun vakantie doorgebracht in een kindertehuis in Tirgu Mures.

Ze zijn daar met 2 dingen bezig geweest,een crea groep en een bouwgroep, de crea groep hebben de kinderen bezig gehouden met een Vakantie Bijbel Week in het Nederlands, vertaald in het Hongaars door Sandra, die al 6 jaar in dit kindertehuis verblijft.

De bouwgroep en de wat oudere kinderen hebben een carport cq hangplek voor de tieners gebouwd.

Enkele gedeelten uit het reisverslag :

 

De Creagroep

Na de thema hebben we een stukje crea gedaan, placemats maken en plastieken.

Groot succes! Iedereen deed graag mee, zelfs de leiders en de grootste kinderen!

Vanmiddag zouden we gaan zwemmen, maar ivm de weersverwachting zijn we naar de dierentuin gegaan. Daar hebben we ontzettend veel lol gehad, we mochten - omdat we een kindertehuis zijn - voor 150.000 oude, of 15 nieuwe lei naar De binnen. Dat komt neer op minder dan 5 euro voor 17 kids en ongeveer 8 begeleiders! Zo hou je het leuk :-)

 

De Bouwploeg

Voor de bouwploeg was er vandaag een grote verrassing. Ze waren aan het rondkijken voor hout toen ze picknicktafels tegenkwamen in het model dat ze zelf wilden maken! Lidia home was al twee jaar op zoek geweest naar tafels, en had ze niet kunnen vinden, maar nu waren ze er gewoon! Doordat we (gelukkig) meer dan genoeg sponsorgeld hebben, hebben we besloten de tafels te kopen, en de carport, die al eerder op de planning stond maar gecanceld was ivm tijdgebrek, toch te bouwen.

In de carport kunnen de kinderen toch buiten 'hangen' als het buiten regent, en in de winter blijft de minibus sneeuwvrij. Vandaag zijn gelijk de tekeningen daarvoor bekeken (waren in NL al gemaakt) en de inkopen daarvoor gedaan.

 

Het reizen naar en van Roemenie is voorspoedig verlopen, alleen had de transporter op de terugreis een klapband, wat ze met elkaar goed hebben opgelost.

Zaterdagavond om 10 uur kwamen ze aan bij de Roeping , waar ze ingehaald werden door ouders en beschuit met muisjes, dit omdat 2 van hen het heugelijke feit vierde dat ze 9 maanden verkering hadden.

 

Zie ROKI Zomernieuws voor enkele foto's.

 

From Romania with love!

 

Elise, Jose, Liesbeth K, Liesbeth L, Marianne, Marieke André, Christiaan, Henri, Jonathan, Koos, Lucas