Stichting ROKI
Help kansarme Oost-Europese kinderen !
Nieuws
Activiteiten
Projecten
E-mailadres: contact@roki.nl?subject=Reactie via website
Startpagina
Wie zijn wij
Stichting ROKI
ROKI Nieuws
Verslagen
ROKI Activiteiten
ROKI Projecten
ROKI Verslagen
Logo stichting ROKI
Sponsor van
 
Lidia Home in Tirgu-Mures
    Kerub in Abud  
 
Meer info over Roemenië
Foto
Foto's
Sandra
Archief
Verslagen archief
ROKI Activiteiten
ROKI Nieuws
Wie zijn wij
Wie zijn wij
Algemeen
Adres  
Rekeningummer
Telefoon: +31 297 282022
Trilgras 25
NL73RABO0135275717
Algemeen: contact@roki.nl  
3648 JC Wilnis  
Nieuwsbrief: nieuwsbrief@roki.nl  
The Netherlands
© Stichting ROKI 2016
E-mailadres: contact@roki.nl?subject=Reactie via website
Logo stichting ROKI
ANBI
E-mailadres: contact@roki.nl?subject=Reactie via de website www.roki.nl
Financiele adoptie Roemeense kinderen
Project
Ouders met kinderen weten het. Een kind is vreselijk duur en daar kan geen kinderbijslag aan tippen. Voor de ouders zonder kinderen is het voorstelbaar, omdat zij het via vrienden horen...... kinderen geven veel liefde maar kosten veel geld.
 
Moet u een indenken dat u 19 (ja, echt negentien) kinderen hebt, in de leeftijd van 5 tot en met 16 jaar. In Lidia Home, Tirgu-Mures, Roemenie, is dit namelijk het geval. Dat is een kleinschalig Christelijk kindertehuis waar men met vaste medewerkers probeert een gezinssituatie na te bootsen en op die manier, door ouders verlaten, kinderen op te laten groeien in liefde tot elkaar en de medemensen. In tegenstelling tot Nederland is het onderwijs in Roemenie niet op kosten van de staat, maar moeten de kinderen hun eigen boeken, schriften, pennen etc. kopen. Ook moeten de kinderen natuurlijk goed gekleed zijn en voldoende voedsel ontvangen. En dat kost ook in Roemenie veel geld.
 
Lidia Home is geheel afhankelijk van giften in de vorm van natura (meestal uit de omliggende dorpen) en kleding (meestal via de Stichting ROKI uit Nederland). Uiteraard moet er ook geld zijn, want in de koude winters moet er gestookt worden, moet er gegeten en gedronken worden etc. etc. Dat allemaal kost erg veel geld en dat hebben ze in Roemenie niet.
 
De Stichting ROKI wil financieel bijdragen, door te bevorderen dat kinderen gesponsord worden vanuit Nederland. U sponsort dan een kind en ontvangt van dat kind een foto en een korte beschrijving. Indien u dat wenst kunt u per brief, kaart of mail in het Engels corresponderen met dat kind, omdat de meeste kinderen voldoende Engels beheersen. Ook werkt Sandra van Rijssel uit Wilnis daar, die de lokale taal, het Hongaars, voldoende beheerst om uw Nederlandse taal om te zetten in het Hongaars en het antwoord ook weer te vertalen.
 
De sponsoring is vanaf €5 per maand per kind. U stort dat geld dan maandelijks op de bankrekening van de Stichting ROKI. U kunt dat geld bij uw aangifte van de belasting aftrekken als gift. Wellicht een reden om wat meer geld over te maken? Tijdens de bezoeken van de bestuursleden aan Lidia Home, zo'n vier keer per jaar, wordt dat geld persoonlijk overhandigd en ontvangt de sponsor een bewijs van ontvangst van het overgedragen sponsorgeld. Directer en betrouwbaarder kan het niet. (De bestuursleden reizen trouwens altijd op eigen kosten).
 
Indien nodig kunt u één van de bestuursleden om nadere informatie vragen. Zo niet, dan nodigen wij u van harte uit om over te gaan tot sponsoring van een kind uit Lidia Home. Een mail aan de Stichting ROKI met het sponsorbedrag is voldoende. De Stichting zet dan de procedure richting Lidia Home in werking en zo spoedig mogelijk daarna krijgt u bericht en een foto vanuit Roemenie.
 
D O E T  U  H E T  V A N D A A G  N O G !!!!!!!!!!
 
Projectnummer 20040914