Stichting ROKI
Help kansarme Oost-Europese kinderen !
Nieuws
Activiteiten
Projecten
E-mailadres: contact@roki.nl?subject=Reactie via website
Startpagina
Wie zijn wij
Stichting ROKI
ROKI Nieuws
Verslagen
ROKI Activiteiten
ROKI Projecten
ROKI Verslagen
Logo stichting ROKI
Sponsor van
 
Lidia Home in Tirgu-Mures
    Kerub in Abud  
 
Meer info over Roemenië
Foto
Foto's
Sandra
Archief
Verslagen archief
ROKI Activiteiten
ROKI Nieuws
Wie zijn wij
Wie zijn wij
Algemeen
Adres  
Rekeningummer
Telefoon: +31 297 282022
Trilgras 25
NL73RABO0135275717
Algemeen: contact@roki.nl  
3648 JC Wilnis  
Nieuwsbrief: nieuwsbrief@roki.nl  
The Netherlands
© Stichting ROKI 2016
Kinderhuis Lidia Children’s Home
Lidia Children’s Home is een kinderhuis in Tirgu Mures, Roemenie. (Fotorapportage via de button Foto’s) De Roemeense stichting die het huis beheert en het adres is :

Fundatia Lazaernum, part ‘Lidia Home’ str. M. Eminescu Nr. 30 4300 Tirgu Mures, Romania

Lidia Home huisvest kinderen, varierend in leeftijd. Het zijn voornamelijk zigeunerkinderen uit probleemgezinnen. Lidia Children’s Home opende haar deuren in 1993 voor weeskinderen.
Click hier voor de Streetview Locatie in Tirgu Mures.

Dit kindertehuis beoogt een familie-atmosfeer te creëren waarin alle kinderen worden opgenomen als was het een gezin. Ook volgen ze gewoon staatsonderwijs en wordt thuis – onder begeleiding – huiswerk gemaakt. Het kindertehuis beoogt een mentorschap toe te passen zodat alle medewerkers minimaal 1 kind onder zijn/haar hoede heeft. De zorg is de laatste jaren toegenomen doordat het Roemeense personeel meer betrokken raakt bij  het ‘gezin’ dat geheel ‘Lidia Home’ betreft. Midden in de stad Tirgu Mures bevindt zich het huis. Sandra van Rijssel werkt hier al meerdere jaren als vrijwilligster. Stichting ROKI voorziet in het levensonderhoud van Sandra. Zij is in Roemenië de ‘ogen’ van de stichting.
Ieder jaar wordt de kinderen tijdens de 3 maanden durende zomervakantie een week ‘kamp’  geboden. Deze week wordt in een Roemeens oord besteed en gevuld met creativiteit, spel, stoeien en andere gezamenlijke activiteiten. Stichting ROKI wil ook faciliteren in het houden van werkvakanties voor Nederlandse vrijwilligers voor bijvoorbeeld zo’n vakantieweek.
De fondsenwerving voor de exploitatie van het kindertehuis wordt niet door Stichting ROKI gedaan.

Werkbezoeken
Door jaarlijks meerdere werkbezoeken van bestuursleden en andere geinteresseerden af te leggen, wordt een beeld gevormd van mogelijk toekomstige projecten van de stichting. Voor dit kindertehuis worden projectmatig spullen aangeschaft zoals bijvoorbeeld 2 kinderstoelen voor de jongsten.
Bij deze bezoeken worden ook kleding en andere goederen meegenomen naar Roemenië.  U begrijpt dat het altijd weer een feest is als een bezoek plaatsvindt. Verschillende bestuursleden hebben de sfeer en de liefde in het kindertehuis al mogen proeven.
Sandra met:

Ferrike en Zolika